DGBC Een product van Dutch Green Building Council

Veelgestelde vragen

1. Staan alle duurzame projecten in de Dutch Green Building Guide?

Alle gecertificeerde BREEAM-NL-Projecten zijn in de gids opgenomen. Van de projecten die gecertificeerd zijn met de keurmerken GPR en LEED is een selectie gemaakt welke continu wordt aangevuld.

2. Staan alleen opgeleverde projecten in de Dutch Green Building Guide?

Nee, ook projecten die een BREEAM-NL Ontwerpcertificaat hebben en nog in aanbouw zijn, worden vermeld in de Dutch Green Building Guide.

3. Zijn er kosten verbonden aan de website?

Iedere geïnteresseerde bezoeker kan kosteloos gebruikmaken van deze website en op zoek gaan naar duurzame projecten, diensten en producten. Voor het toevoegen van meerdere producten en diensten is het participantschap van DGBC een vereiste. Hieraan zijn kosten verbonden.

4. Hoe komt mijn BREEAM-NL project in de Dutch Green Building Guide?

Alle gecertificeerde BREEAM-NL projecten worden automatisch aan de site toegevoegd. Geregistreerde projecten worden niet getoond.

5. Wat moet ik doen als er ten onrechte geclaimd wordt dat aan een bepaald project is meegewerkt?

Als u van mening bent dat bij een bepaalde dienst of product ten onrechte wordt geclaimd dat dit heeft bijgedragen aan een bepaald project, dan kunt u dit melden via de 'Rapporteer-link' bij de betreffende dienst of product. DGBC neemt deze melding dan in behandeling.

6. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn product of dienst ook in de Dutch Green Building Guide komt?

Iedere partij kan gratis een account aanmaken en vervolgens 1 gratis product of dienst toevoegen aan de Guide. Voorwaarde is wel dat het betreffende product of dienst is toegepast in een duurzaam gecertificeerd project. Het betreffende product of dienst dient dus gekoppeld te worden aan een project.
Indien u meerdere diensten of producten wilt toevoegen dient u participant van de DGBC te worden. Alle participanten van de Dutch Green Building Council hebben recht om 10 producten of diensten toe te voegen in de Dutch Green Building Guide. Bent u nog geen participant? Bekijk dan of dit interessant voor u is op www.dgbc.nl/participanten/voordelen.

7. Kan ik als aanbieder zomaar alles in de Dutch Green Building Guide plaatsen?

U bent als leverancier of producent vrij om alles in de Dutch Green Building Guide te plaatsen. Wel heeft DGBC als eigenaar van deze site het recht om ongepaste of onjuiste informatie te verwijderen. Hierover wordt contact opgenomen met de betreffende partij.

8. Ik heb 1 product toegevoegd. Wat moet ik doen om nog een product toe te voegen?

Om meerdere producten toe te voegen moet u participant zijn van de DGBC. Iedere DGBC-participant kan 10 producten toevoegen. Op die manier worden alleen de meest duurzame producten of diensten getoond in de Dutch Green Building Guide. U moet dus een zorgvuldige selectie maken. Het is wel mogelijk een product te verwijderen om vervolgens een nieuw product toe te voegen.

9. Hoe kan ik ervoor zorgen dat er een goede omschrijving voor een BREEAM-NL project in de Dutch Green Building Guide komt?

De omschrijvingen en de algemene gegevens van het project, komen uit de BREEAM-NL assessmenttool. Het is dus van groot belang dat tijdens het assessment de juiste projectgegevens worden ingevoerd. Wij ontvangen graag aanvullende informatie en beeldmateriaal. U kunt dit sturen naar: greenbuildingguide@dgbc.nl

10. Kan iedereen binnen mijn bedrijf producten toevoegen?

Voor iedere organisatie wordt 1 beheerder aangesteld. Deze persoon krijgt een account met inloggegevens en is ook degene die de producten kan toevoegen.

11. Staan alle duurzame producten en diensten die gebruikt zijn in een project in de Dutch Green Building Guide?

De Dutch Green Building Guide wordt door continu voorzien van nieuwe informatie en is dus ook nooit helemaal compleet. Het is aan leveranciers en dienstverleners om hun producten en diensten hierin te plaatsen en deze actueel te houden.